The Daeyang Gallery and House, located in the Sungbuk district of Seoul, celebrated its completion today. Inspired by a 1967 sketch for a music score by composer Istvan Anhalt called "Symphony of Modules," the gallery and house is a composition in sequential movement. Three pavilions - one for entry, one residence, and one event space - appear to push upward from a continuous gallery level below. A reflecting pool, which simultaneously separates and connects the pavilions, establishes the plane of reference from above and below.

After passing through a bamboo formed garden wall at the entry court, ascending steps into the entry pavilion bring the viewer at elbow height with the unifying sheet of water. Here, at the center of this place is an inner feeling with the sky, water, vegetation and the reddened patina of the copper walls all reflected in different ways.

The red and charcoal stained wood interiors of the pavilions are activated by skylight strips of clear glass that are cut into the roof. Sunlight turns and bends around the inner spaces, animating them with the changing light of each season and throughout the day. Like a cesura in music, strips of glass lenses in the base of the pool break through the surface, bringing dappled light to the white plaster walls and white granite floor of the gallery below.



Exteriors are a rain screen of custom patinated copper, which ages naturally within the landscape.
The Daeyang Gallery and House is heated and cooled with geothermal wells.



project info:

program: residential and art gallery
project type: direct commission
structural system: RC structural wall and steel
major materials: exposed concrete and copper panel
site area: 5774f/1760m
floor area (square): 10703sf/995sm
client: daeyang shipping co. ltd.
architect: steven holl architects
design architect: steven holl
associate in charge: jongseo lee
project advisor: annette goderbauer, chris mcvoy
project team: francesco bartolozzi, marcus  carter, nick gelpi, jackie luk, fiorenza matteoni, rashid satti, dimitra tsachrelia
local architect: E.rae architects - inho lee, minhee chung, hyoungil kim
structural engineer: SQ engineering
mechanical engineer: buksung hvac+r engineering
lighting consultant: l'observatoire international
general contractor: jehyo

Steven Holl Architects










ⓒ copyrights 2003-2018 Designersparty, all rights reserved. all material published remains the exclusive copyright of Designersparty.